IJslandse Paarden op Terschelling

IJslanders op Terschelling

U kunt tijdens uw vakantie op Terschelling bij ons terecht voor stalling van uw IJslander of samen met ons een paardrijtocht maken. Zowel paardrijden in groepsverband als privéritten behoren tot de mogelijkheden. Wij beschikken over een vakantieverblijf nabij de weide waar onze IJslanders staan.

Wat IJslandse Paarden zo bijzonder maakt

IJslanders of IJslandse paarden zijn sterke paarden. Ze hebben een werkwillend karakter en vaak veel looplust. IJslandse paarden worden al meer dan duizend jaar raszuiver gefokt.

De meeste ‘reguliere’ paardenrassen hebben drie basisgangen (draf, stap en galop).
Een IJslander kent vier tot vijf gangen. De twee extra gangen nemen we tölt en telgang. Tölt is een viertakt, je paard heeft altijd één been op de grond. Dat betekent dat er geen zweefmoment is, je kunt gewoon blijven zitten, zeer comfortabel. De telgang is een tweetakt en is alleen gewenst met hoge snelheid. Qua tempo kun je het vergelijken met een snelle galop. Een paard rijden met 4 of 5 gangen is echt geweldig! De twee extra gangen moet je een keer hebben gevoeld.

Onze IJslanders

IJslandse paarden zijn niet zo heel groot, ongeveer variërend tussen de  1.25 meter en 1.55 meter. Er zijn er zelfs nog die groter zijn. Onze eigen IJslandse paarden zijn allemaal verschillend (qua formaat en karakter).
Er is voor ieder wel één geschikt rijpaard om een heerlijke rit mee te maken.

 

Vættur frá Gerðum – IS 1990184605

wildkleur grijs, (Geysir frá Gerðum x Guðfinna frá Vestra Fiflholt)

Roepnaam Wout, geboren op IJsland, en op 3 jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Op 10 jarige leeftijd is hij bij ons gekomen. Wout is onze eerste IJslander en onze rots in de branding. Sander, Mark en Sanne hebben op Wout leren paardrijden. Qua karakter is Wout heel relaxed, nergens bang voor en geeft de angstige ruiter een zeker gevoel.

Ásti frá Grenasandhólum – NL 2008100066

vos, (Einir frá Oddhóli x Erla)

Ásti hebben we zelf gefokt en is het rijpaard van Sander. Ásti is een heel rustig en relaxed paard met voldoende looplust. Hij is groot en sterk en wil graag voor je werken.

Skessa – NL 2000200139

vos met bles, (Hrimfaxi S. van de Lappenvoorde x Erla)

Skessa is geboren op Terschelling en hebben we als 1 jarige gekocht. Skessa is onze tweede IJslander. Ze is jarenlang het rijpaard van Karin geweest, nu loopt ze mee met de ritten. Skessa is een zeer looplustig
vriendelijk paard met veel goede energie. Ze wil heel graag voor je werken en is altijd enthousiast. Een echt töltmachientje.

Sægola frá Grenasandhólum – NL 2006200074

vos met bles, (Gimsteinn frá Skáney x Erla)

Sægola hebben we zelf gefokt en is het rijpaard van Karin. Sægola is een merrie met veel looplust en zeer leergierig. Haar eerste wedstrijd vond ze (en wij) erg leuk!

Ragnar vom Klausenberg – DE 443 430341205

zwart, (Frami frá Svanavatni x Harpa vom Klausenberg)

Ragnar komt uit Duitsland en hebben we in 2008 gekocht. Ragnar is een rustig en vriendelijk paard met een heerlijke comfortabele tölt, wat ook zijn voorkeursgang is. Deze IJslander is ook geschikt voor de wat onzekere maar wel ervaren ruiter.

 

Contactgegevens

Karin, telefoon 06-42 82 88 70 of mail karinwout@hotmail.com

Privéritten »

Privéritten

Al onze ritten zijn privé. Zo kunnen we altijd rekening houden met jouw wensen. Lekker rijden over het strand, alleen of met vrienden.
Meer info »